Create your future @ NCC

Calendars

Summer 2015

SUMMER SESSION A

Three Week MTWRF

May 22 Friday Last Day for Tuition Refund in Person  
May 25 Monday Last Day for Tuition Refund Online  
    Memorial Day College Closed

May 26

Tuesday

Classes Begin

May 29

Friday

Last Day to Audit

June 8

Monday

Last Day to Withdraw

June 10

Wednesday

Last day of class

June 11

Thursday

Final Exams

June 12 Friday Final Grades due online by 12:00 noon  

 

SUMMER SESSION I

5 Week Day and Evening Sessions MTWR

May 22 Friday Last Day for Tuition Refund in Person  
May 25 Monday Last Day for Tuition Refund Online  
    Memorial Day College Closed

May 26

Tuesday

Classes Begin

June 2

Tuesday

Last Day to Audit

June 17

Wednesday

Last Day to Withdraw

June 24

Wednesday

Last day of class

June 25

Thursday

Final Exams

June 29

Monday

Final Grades due online by 12:00 noon

(Through Faculty Self-Service)

 

SUMMER SESSION II

10 Week Day and Evening Sessions M/W; T/R

May 22 Friday Last Day for Tuition Refund in Person  
May 25 Monday Last Day for Tuition Refund Online  
   

Memorial Day

College Closed

May 26

Tuesday

Classes Begin

June 10

Wednesday

Last Day to Audit

July 3

Friday

July 4th Holiday

College Closed

July 13

Monday

Last Day to Withdraw

July 23

Thursday

Last day for T/R classes

July 27

Monday

Last day for M/W classes

July 28

Tuesday

Final exams for T/R classes

July 29

Wednesday

Final exams for M/W classes

August 3

Monday

Final grades due online by 12:00 Noon

(Through Faculty Self-Service)

 

SUMMER SESSION III 

5 Week Day and Evening Sessions MTWR

June 26 Friday Last Day for Tuition Refund in Person  
June 28 Sunday Last Day for Tuition Refund Online  

June 29

Monday

Classes Begin

July 3

Friday

July 4th Holiday

College closed

July 6

Monday

Last Day to Audit

July 21

Tuesday

Last Day to Withdraw

July 28

Tuesday

Last Day of Class

July 29

Wednesday

Final Exams

August 3

Monday

Final Grades due online by 12:00 Noon

(Through Faculty Self-Service)

        

 

NOTE:

SU I and III

Clases meet 18 times (4 days a week) plus a final for 5 Week

SU II

Classes meet 18 times (2 days a week) plus a final for 10 Week

SU II Lab courses would meet 4 days a week, twice for lecture and twice for lab.

 

Audit

Audit deadline class meets 5 times

Withdraw

Withdraw deadline class meets 14 times

  

Note: Fifteen minute breaks are built into all classes meeting two hours and thirty minutes or longer.

Note: Calendar subject to change based on College needs and priorities

 

Here are the time slots for Summer I and Summer III Day and Evening Classes which meet 4 days a week for 18 times.

Day Session

3 Credit Classes Slots:  8:00-10:05am and 10:30am-12:35pm (125 minutes X 18 classes = 2,250 total minutes -No break)

4 Credit Time Slot: 8:00-11:05am (185 minutes X 18 classes = 3,060 total minutes excluding break)

Evening Session

3 Credit Classes Slots:  6:00-8:05pm (125 minutes X 18 classes = 2,250 total minutes -No break)

4 Credit Time Slots: 6:00-9:05pm (185 minutes X 18 classes = 3,060 total minutes excluding break)

 

 

Summer I Session - Allied Health Classes – 21 classes and final.

 

Here are the time slots for the Summer II Day and Evening Classes which meet twice a week for 18 times:

Day Session

3 Credit Classes Slots:  8:00-10:05am and 10:30am-12:35pm (125 minutes X 18 classes = 2,250 total minutes -No break)

4 Credit Time Slot: 8:00-11:05am (185 minutes X 18 classes = 3,060 total minutes excluding break)

Evening Session

3 Credit Classes Slots:  6:00-8:05pm (125 minutes X 18 classes = 2,250 total minutes -No break)

4 Credit Time Slots: 6:00-9:05pm (185 minutes X 18 classes = 3,060 total minutes excluding break)

 

Withdrawal Without Extenuating Circumstances (Up until 79% of classes for the term):

Classes meet 18 times withdraw deadline 14th class for SU I, II, III

 

Audit Deadline (Up until 29% of classes for the term):

Classes meet 18 times audit deadline 5th class for SU I, II, III

 

 

Subject: 5 and 6 Hour Summer Classes

 

5 hour classes need to meet for a total of 3750 minutes plus the final.

 

Classes in Su 15 Session I  meeting a 3 day a week schedule such as a M,T,Th schedule would meet a total of 27 times instead of the 18 times for the twice a week classes scheduled for M,W or T,TH.

Each 3 hour class meeting 3 times a week would be 140 minutes long PLUS a 15 minute break for a total of 155 minutes.

So the total time with break would be 2 hours and 35 minutes.

Example 6-8:35pm

 

Each 5 hour class meeting only twice a week for a total of 18 times would be 210 minutes long plus a 15 minute break for a total of 225 minutes or 3 hours and 45 minutes with the break.

Example 6:00-9:45pm

 

 

6 hour classes need to meet for a total of 4500 minutes plus the final, Each class meeting 3 days a week for a total of 27 times would be 170 minutes long PLUS a 15 minute break for a total of 185 minutes.

So the total time with break would be 3 hours and 5 minutes.

Example  6-9:05pm.

 

Each 6 hour class meeting only twice a week for a total of 18 times would be 250 minutes long plus a 15 minute break for a total of 265 minutes or 4 hours and 25 minutes with the break.

Example  6:00-10:25pm.